Förstör inte möjligheterna vid Stenhamra!

Svar på insändaren "Gör Stenhamra till laddcentrum för ostkusten i stället!" den 18 januari.

Utnyttja Stenhamraparkeringen för att locka turister och Västerviksbor till centrum i stället för att bebygga, tycker skribenten.

Utnyttja Stenhamraparkeringen för att locka turister och Västerviksbor till centrum i stället för att bebygga, tycker skribenten.

Foto: Karin Hertz

Insändare2024-01-27 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det var en insändare på åsiktssidan som handlade om Stenhamraområdet.

Där finns idag en parkering som är avgiftsbelagd, varför?

För att få ett levande handelscentrum i Västervik behöver vi ha tillgång till fria, eller i varje fall tillgång till, parkeringar. Nu håller våra folkvalda politiker en egen resa med att förtäta bostadsbyggnationen i Stenhamraområdet.

Har politikerna frågat sina väljare vad de vill med Stenhamraområdet som är ett av de sista fria områdena i centrala Västervik som inte är bebyggda? Min fråga till de folkvalda politikerna är: Hur tänker ni? Ni kommer att förlora väljarnas förtroende.

Varför inte som i insändarens förslag anlägga en laddningspark för framtidens elbilar, för turisterna till Västervik vore det alldeles underbart att få tillgång till en laddmöjlighet nära Västerviks centrum. Turisterna och inte bara turister utan även Västerviksbor kan promenera från Stenhamra till centrum längs med den gamla historiska stadsmiljön och kanske till slut handla i Västerviks centrumhandel och förse kommunen med lite inkomster. Och detta medan elbilen laddas.

Jag själv född och uppvuxen i Västervik och vet vilken underbar stad det är. Flyttade från Västervik 1970 med familj, och kom tillbaka 2012 och upptäckte då vilken fin och vacker stad Västervik blivit.

Men, till våra kära politiker, förstör inte den stadsmiljö som längs Gamlebyviken in mot centrum är unik och väldigt vacker.
Jag tycker att de väljare i Västervik som tycker att vi ska behålla den fina miljö vi har, jag tycker att ni borde reagera mot att de politiker ni valt tänker förstöra vår sista öppna och fina stadsmiljö med sina byggnadsplaner.